9 anys del 9N… és el moment!

Avui que celebrem 9 anys de la votació del 9N, a l’espera de conèixer la lletra petita i especialment, quant del que s’ha pactat arriba a ser realitat, des d’Impulsors República Catalana volem felicitar tant a ERC com a Junts Per Catalunya pels acords assolits que, si es confirmen, ens retornaran a l’escenari del 13 de setembre de 2009, a on vam celebrar el primer referèndum a Arenys de Munt.

En aquell moment, igual que a les votacions del 9N i l’1O, ningú, ni organitzadors, ni col·laboradors ni votants ens vam preguntar si erem d’esquerres, centre o dretes, perquè tots teniem un objectiu comú: Catalunya.

És per això que, al nostre entendre, hauríem de començar a treballar en una coalició de tots els partits independentistes del nostre municipi per:
– 1er fer una oposició real al consistori
– 2on treballar per tenir una única opció de vot independentista per les properes eleccions

Aquí ens trobareu.

Salut i República!

Gràcies per la confiança!

Tenim resultats finals de les eleccions municipals a Sant Vicenç de Montalt.

Des d’Impulsors República Catalana volem agrair, en primer lloc, la confiança dels nostres votans. Lamentem no haver estat capaços d’assolir una representació suficient per defensar un projecte de gestió eficient a l’ajuntament.

En segon lloc, agrair a tot l’equip la il·lusió, esforç i dedicació durant aquests mesos intensos de treball. 

En tercer lloc, volem felicitar a les forces guanyadores en cadascuna de les meses electorals i als guanyadors absoluts de les votacions.

Per últim, a Impulsors República Catalana sempre hem dit que volíem donar una opció de vot als vilatans i vilatanes que, com nosaltres, no es sentien representats, ni pels partits ni pels polítics actuals. La gran abstenció (-330 vots; -10,93%) entre les opcions independentistes, confirma la desafecció del poble amb la situació política que hem viscut els darrers anys a nivell municipal.

Confiem que el nou govern sigui capaç de netejar la imatge del nostre poble i treballar per retornar la confiança perduda dels vilatans.

Salut i república!

Nota de premsa – Adquisició de l’edifici EL DELME per 372.000 €

El passat 8 de març vam presentar una instància a l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, demanant la suspensió del procediment de compra de l’edifici EL DELME per 372.072€, per tractar-se d’un preu desorbitat per un edifici que amenaça ruïna i que una part dels vilatans va contribuir amb les seves aportacions a la seva construcció.

A l’escrit ens manifestavem “absolutament a favor de recuperar aquest edifici per al poble” però no de “com es vol recuperar El DELME que és el denunciem”, del que s’estima una inversió per la seva rehabilitació superior al milió d’euros.

Per aquesta raó, a la instància solicitavem que s’iniciés un procediment d’expropiació de l’edifici per tornar-ho als vilatans i vilatanes.

A la instància vam indicar que “si es confirma la compra del DELME per part de l’ajuntament, ens veurem amb l’obligació d’iniciar les accions legals oportunes per denunciar un presumpte delicte de malversació de caudals públics per administració deslleial per part tots els membres de l’executiu […].

L’endemà de la seva presentació, l’alcalde Llasera va anar a Ràdio SantVi i va fer menció a la instància i la sol·licitud d’expropiació, dient tot allò que se li va pasar pel cap.

Davant de les seves declaracions, vam demanar torn de replica a Ràdio SantVi i s’ens va denegar per dues vegades, pel que vam denunciar els fets al Consell de la Informació de Catalunya, del Col·legi de Periodistes. La denuncia es va admetre a tràmit i estem a l’espera de resolució.

Ahir dijous 25 de maig, a només 3 dies de les votacions per un nou govern local, l’alcalde Llasera va publicar a les xarxes socials la signatura de la compra del DELME.

Totes dues accions, la negativa del torn de replica a Ràdio SantVi i la signatura de la compra del DELME a 3 dies de les eleccions, demostren la falta de les més mínimes bases de Bon Govern per part dels membres del govern del consistori sortint.

És per aquesta raó que Impulsors República Catalana, com indicaven a la instancia, estudiarem les accions legals oportunes sobre aquesta adquisició, les condicions i mitjans de pagament utilitzats per portar-la a terme, valorant l’opció d’una reclamacio patrimonial per cobrir les despeses originales al consistori.

Podeu descarregar-vos una representació de la instància en aquest enllaç (es tracta d’una representació perquè es va presentar per via telemàtica)

Podeu descarregar-vos la nota de premsa en auest enllaç

Arriba La Rambla de Sant Vicenç de Montalt

El passat 1 de desembre vam fer un post en el que explicàvem el projecte que l’arquitecte Àlex Muñoz va elaborar desinteressadament per poder passejar entre el baix poble i l’alt poble connectant la platja, l’estació i amb un camí segur, l’institut, en una ruta amb una pendent màxima del 4%.

En aquella publicació a la nostra web, vam explicar que havíem agafat el compromís amb l’Àlex Muñoz de fer difusió d’aquest projecte entre els nostres vilatans, considerant-ho prou important com per demanar la opinió dels veïns i el compromís de la resta de forces polítiques en la seva execució, si així es decideix.

Ha arribat el dia!

El proper divendres 28 d’abril a les 18:00 al Centre Cívic El Gorg, l’Àlex Muñoz explicarà aquest projecte en una presentació organitzada per “Els Xurravins”.

T’animem a que vinguis a escoltar el projecte i a fer difusió perquè tots nosaltres decidim si és un projecte que volem pel nostre poble.

Tanmateix, animem a totes les forces polítiques del poble a assistir a la presentació i a incloure-ho, als seus programes electorals per les properes eleccions municipals.

Som gestors, no polítics. Aquesta és la diferència!

#Impulsors #ImpulsorsRepCat #Impulsors_República_Catalana

Impulsors República Catalana al VilaWeb

Avui s’ha publicat al http://www.vilaweb.cat/ un article sobre opcions independentistes i independents, al marge dels partits tradicionals, per les eleccions municipals del 28 de maig.

Per fer aquest article el periodista del VilaWeb, Pol Baraza, va contactar amb Impulsors República Catalana perquè aportéssim les nostres motivacions per fundar un partit polític sense polítics, només amb gestors professionals.

A Sant Vicenç de Montalt, desprès de la decepció que han suposat tots els partits de l’entorn independentista, republicà i catalanista, Impulsors República Catalana és la única opció netament posicionada en aquesta ideologia política al municipi que parla en clau de poble i per els vilatans i les vilatanes.

A continuació, l’estracte de l’article que parla d’Impulsors República Catalana:

“A Sant Vicenç de Montalt (el Maresme) també hi ha uns quants veïns que han impulsat una candidatura municipal. Es diu Impulsors República Catalana, són independent i no estan condicionats per cap partit ni entitat. Jordi Comas, un dels promotors, explica que la intenció en un primer moment era crear un partit local sota el paraigua de Junts per Catalunya: “Ho vam intentar, però vam veure que hi havia problemes interns i vam decidir de fer un partit independent sense interferències.” Alguns també van participar en el moviment local de Primàries Catalunya, però no els va convèncer. D’aquesta manera, Impulsors va començar a caminar fa un parell d’anys, i el partit es va oficialitzar fa tres mesos. L’equip vol canviar la política del poble, i també se senten decebuts amb la dinàmica dels tradicionals. “A mi em faltava un partit. Almenys a les municipals, per arreglar el poble. Però també a veure si podem revolucionar una mica la gent i canviar el panorama actual”, reflexiona.” 

Som gestors, no polítics. Aquesta és la diferència!

Canviar-ho tot està a les teves mans 🙂

Instància per aturar la compra del DELME i iniciar un expedient d’expropiació

Impulsors República Catalana hem presentat a l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt una instància per aturar la compra de l’edifici EL DELME i iniciar un expedient d’expropiació forçosa per retornar aquest edifici a un preu just als vilatans i vilatanes, que van finançar la seva construcció.

Les raons argumentades, de forma resumida, son:

  • És un edifici que es va construir amb les aportacions económiques dels vilatans i vilatanes
  • Està a la vora de la qualificació de ruïna
  • Potser que fins i tot estigui afectat per aluminosi
  • Es vol comprar (segons una taxació homologada) per un preu molt similar al preu que va demanar el Bisbat al 2011 (sense taxació)
  • Hi ha una valoració aproximada de 1,4 milions d’euros per la seva rehabilitació

Per tot això, i perquè els ajuntament tenen la potestat d’expropiatòria per l’interès social.

Seguir endavant amb aquests antecedents, podria suposar una malversació de capital per administració deslleial, quelcom del que advertim a la instància.

Som gestors, no polítics. Aquesta és la diferència!

Vídeo 3: Les darreres notícies

Aquí tens el vídeo 3. Fes clic al botó Play de sota 👇🏼

Passa’l als teus contactes de Sant Vicenç de Montalt 🙂

Vídeo 3

Impulsors República Catalana plantem cara a la presumpta corrupció, assetjament i transfuguisme a Sant Vicenç de Montalt. Vídeo 3.

El passat dijous 23 de febrer, com tots els darrers dijous de mes, es va celebrar el Ple Municipal ordinari.

Per cert, si tens dubtes de qui votar, et recomanem que vinguis al proper Ple Municipal i perdis 15 minuts del teu temps. Marxaràs amb el convenciment de a qui no has de votar.

Com a gestors ens veiem amb l’obligació d’explicar qui son els polítics que hem tingut, els que tenim i els que es presentaran en 2023.

Spoiler: Son els mateixos 🙂

Durant el torn de Precs i Preguntes d’aquest Ple de febrer, el regidor Sr. Robert Subirón va afirmar que l’empresa encarregada de buidar el llac del parc dels Germans Gabrielistes i netejar els llots, estava “diluint els llots amb l’aigua d’una mànega, succionant-los a una “cubà” i abocant-los al clavegueram de recollida d’aigües pluvials, arribant per tant, a la riera.”

El Sr. Subirón va manifestar que ell mateix va estar aquell matí de dijous al Parc dels Germans i a les desembocadures de les rieres i que va constatar personalment el que estava dient al Ple Municipal.

El Sr. Subiron coneix de primera mà la gravetat de la seva afirmació, tenint en compte l’abocament de presumptament més de 70 camions de runes a la Riera del Balís durant el temps en que, segons la regidora Sra. Sonia Miquel, el Sr. Subirón era regidor de Serveis Municipals i Alcalde en funcions.

Amb aquests antecedents, no s’entén que el Sr. Subiron no hagués denunciat els fets el mateix matí de dijous quan és va assabentar i hagués esperat a comunicar ho en el Ple Municipal. Suposadament, per aconseguir un impacte (i rèdit polític) superior.

A on queda la prioritat que tot regidor ha de tenir per vetllar pel poble?

També sorprèn que el Sr. Subirón fes una afirmació tant greu sense presumptament tenir proves del que deia, ja que l’endemà, divendres 24, l’alcalde ho va desmentir a Ràdio SantVi. Qui dels dos falta a la veritat? i la regidoria de Medi Ambient, dirigida per Som-hi Primàries, té alguna cosa a dir?

I no ens val la resposta de sempre de “ho estem treballant”, per després no fer res o prorrogar la feina pel proper que arribi. Els vilatans ens mereixem una resposta adequada. El poble ens pertany a tots, no només a ells.

Diuen que la història es repeteix.

Potser estem en una situació similar a la de 2018, quan l’ex regidor de 9 Sant Vicenç, Sr. Jaume Gumà, va manifestar al punt de precs i preguntes del Ple Municipal del 26 de juliol, que “al 2011 els hi van oferir a Nou Sant Vicenç la gravació” que va motivar la moció de censura de l’alcalde Martínez. També va manifestar que ell havia escoltat el 2011 la gravació.

En aquell moment (l’any 2011) el Sr. Gumà no va denunciar els fets (que considerava delicte) i que s’exposaven a la gravació que va escoltar, sinó que es va guardar la informació i no la va fer pública fins la sessió plenària de juliol 2018. En definitiva, presumptament, en el moment en que podia treure més rèdit polític.

Per cert, al 2011 el Sr. Jaume Gumà va anar a les llistes de Nou Sant Vicenç a la posició 12. Si el número 12 va sentir aquesta gravació al 2011, creus que el seu company de fatigues, Sr. Jaume Arcos, que llavors anava de número 1 pel partit 9 Sant Vicenç, podria també haver escoltat la gravació al 2011, haver-se callat i no denunciar els fets com va fer el Sr. Gumà?

I posats a pensar.

Creus que la Sra. María Villalta, número 4 a les llistes de Nou Sant Vicenç a les eleccions de 2011, ella podria haver escoltat també la mateixa gravació al 2011, haver-se callat i no denunciar els fets com va fer el Sr. Gumà i presumptament el Sr. Arcos?

Sabies això?

I ja que parlem d’ells, sabies que… el Sr. Jaume Arcos es presenta a les eleccions municipals de 2023 a les llistes de Junts per Catalunya i en primeres posicions, al costat del Sr. Robert Subirón, el Sr. Amadeu Clofent i la Sra. Gemma Durán?

I sabies que podria ser que el Sr. Jaume Gumà anés a la llista de Sempre Santvi, plataforma recolzada (en tots els sentits) pel PSC i liderada per l’ex alcalde dimitit Sr. Javier Sandoval?

I sabies que la Sra. María Villalta, que va declarar en el Ple Municipal del 18 de setembre de 2019 que NO era independentista, es presenta a les eleccions de 2023 com a número 2 de Som-hi Primàries?

Què podem esperar dels representants d’un partit creat per l’ANC i per tant, suposadament independentista, que incorpora com a número 2 una persona no independentista?

Aquesta gent de Som-hi, no son els que ens van dir que eren.

A Sant Vicenç de Montalt, quan parlem dels representants polítics, sembla que estem al jardí d’Alicia al país de les meravelles, a on el món gira al revés.

Des de Impulsors volem recordar, que si continuem donant suport als mateixos, seguirem tenint els mateixos resultats: Promeses durant 4 mesos, per viure durant 4 anys… i no fotre res!. Canviar-ho tot està a les teves mans!

Impulsors República Catalana plantem cara a la presumpta corrupció, assetjament i transfuguisme a Sant Vicenç de Montalt. Pròximament, vídeo 4.

Som gestors, no polítics. Aquesta és la diferencia!

Més información a www.impulsors.cat

Xarxes socials, telèfon i e-mail.